VINSKA KLET
Edi Simčič
SCROLL DOWN
O NAS

Zgodba

Vila Alma Vista je del vinorodne posesti družine Simčič, ki slovi po vinih, ustvarjenih s strastjo in spoštovanjem tradicije. Elegantna a temperamentna vina v sebi skrivajo ključ do zgodbe o zemlji Goriških brd, ki jim skupaj z vetrom med Alpami in morjem daje njihovo edinstveno svežino in širi njihov sloves daleč naokoli.

DRUŽINA

Tri generacije

Zgodbo pripovedujemo že skozi 3 generacije. »En motiv, ena vera: delati dobro, karkoli že človek počne. Narava sama govori tistemu, ki jo zna slišati. Ko so leta druženja z vinogradi in grozdjem dala trdnost občutkom in sodbam zanesljivost, predvidevanja niso več težka. Spremembe so edina stalnica na tej poti, ki gre iz roda v rod.«
GORIŠKA BRDA

Dežela naših vin

Goriška Brda, prostor, kjer se mešata mehki Severni Mediteran in Južne Alpe. Prostor, kjer so tla bogata s solmi in minerali. Brda so zapisana belim vinom: mediteransko eksotičnim, mineralnim, polnim in svežim hkrati, ki zmorejo daljše zorenje, tja do pet, šest let.

VINA

Izbor vin

Ko vino zapusti temo kleti, se na mizi razodene z imenom in nenavadno podobo. Ni mu do imenitnosti in slave ima dovolj tudi brez tega. Ponudi se tako, kot se pozneje razvije v duhu in okusu: veselo, razigrano, na hip zresnjeno, a ves čas malce neobvezno. Resnična plemenitost ni nikoli vzvišena.
edi simcic photos 014
2019_04_24_Simcic_fotoDV_184 (1)
DOŽIVETJE

Degustacija z vinarjem

Odkrijte skrivnosti v vodenem ogledu kleti in okusite vina v izboru belih in rdečih vin.